Professzionális weblapok elérhető áron!
Hívjon minket: +36 (30) 444 5126
Nem kell tovább olvasnia! Kérjen árajánlatot most, és mi minden részletről tájékoztatni fogjuk, személyre szabottan! 1 perc az egész!

9 érv az ingyenes weboldalak ellen

A legfontosabb érvem az ingyenes weboldalak ellen, hogy azokból mi egy forintot sem keresünk!:) Viccet félretéve, ma megpróbáltam 9 érvet összeírni arról, hogy miért ne az ingyenesség mellett tegyük le a voksunkat, és nagyon bízom benne, hogy ez az iromány rengeteg időt és energiát spórol majd meg a saját weblap készíttetésén gondolkozók számára.

9 érv az ingyenes weboldalak ellen

1. Nincs saját domainnév, nincs saját e-mail cím

Ha a weboldal ingyenes, akkor az esetek döntő többségében a szolgáltató által biztosított aldomaint tudjuk csak használni, ilyen például a klimaszerelo.gportal.hu. Hogy is fogalmazzak, egyszerűen süt róla a profizmus. Hasonló a helyzet az e-mail címmel, ha nincs domainnév, akkor nincs saját e-mailcím sem. Marad a freemail, citromail, gmail és társai. Önnek mi lenne a véleménye egy olyan vállalkozóról, akinek nincs évi 2-3 ezer forintja egy saját domainnév beregisztrálására? Napjainkban már a neten is annyi a konkurens oldal, hogy vérre menő küzdelmet kell folytatnunk minden egyes ügyfélért, így sok esetben az ilyen apróságok akár döntőnek is bizonyulhatnak.

2. Az ingyenes tárhelyekkel mindig sok a gond

Az egy dolog, hogy idővel nem lesz elég helye, nem tölthet fel annyi képet, videót, amennyit csak szeretne. Ennél jóval nagyobb gond, hogy lassú lesz a weblap betöltődése, nem lesz folyamatos a megjelenés, és ha problémák merülnek fel a tárhely működésével kapcsolatban, akkor az ügyfélszolgálatot (már ha van) biztosan nem zaklathatja a gondjaival, hiszen ez egy ingyenes szolgáltatás. A minőségi tárhely szintén azon dolgok közé tarozik, amin nagyon nem éri meg spórolni, hiszen egy problémás tárhellyel hosszútávon rengeteg időt, energiát és nem mellesleg pénzt bukhatunk el.

3. Nincs támogatás

Ha kifizeti a weblapot, akkor a felmerülő problémák esetén nyugodtan verheti az asztalt. Ön fizetett, és ezért cserébe a szolgáltató folyamatos megjelenést, adatmentéseket, karbantartást és sok más egyebet ígért. Ha viszont nem fizetett semmit, akkor nem lehetnek elvárásai, és probléma esetén senki nem fog Önnek segíteni.

4. Nem lehet rendesen keresőoptimalizálni

Készen van az oldalunk, de a munka nagyobbik része csak most kezdődik! Valahogyan látogatókhoz, érdeklődőkhöz, potenciális ügyfelekhez kell jutnunk. Erre a leginkább költséghatékony megoldás a SEO, azaz a keresőoptimalizálás. Az ingyenes weboldalak egyik legnagyobb hátránya, hogy alapvető hiányosságainak köszönhetően egyszerűen alkalmatlanok az optimalizálásra.

5. Az idő pénz, Önnek sok ideje van?

Higgyen nekem, rengeteg ideig tart, amíg az ember megtanulja a domain regisztrációval, tárhely választással, honlapkészítéssel, keresőoptimalizálással, online hirdetéssel kapcsolatos tudnivalókat, hiszen folyamatosan haladni kell a korral, és a legtöbb információ az esetek többségében csak angol nyelven érhető el. Ha azt feltételezzük, hogy Ön mindent elsőre megért, és nem kell fórumokat olvasgatnia, másoktól kérdezősködnie, vagy csak saját kárán kitapasztalnia a különböző honlapos buktatókat, akkor is több ezer órányi tanulás, és munka vár Önre. Persze minderre csak akkor van szükség, ha Ön egy tényleg használható weblapot szeretne magának.

6. Hirdetések a weboldalon

Ugye ismerjük azt a közhelyet, hogy semmi sincs ingyen? Az ingyenes weblapokat kínálók általában azzal tarják fent magukat, hogy különböző hirdetéseket jelenítenek meg az oldalunkon. Ez alapból is elég problémás, pláne ha az adott hirdetés a konkurenciára mutat.

7. Nem Ön dönti el, hogy milyen legyen a dizájn

Az ingyen honlapok beüzemelésekor általában a szolgáltató által kínált sablonok közül válogathatunk, tehát már rögtön az elején kompromisszumokat kell kötnünk. Nem variálhatjuk kedvünkre a színeket, nem mi döntjük el, hogy hol lesznek a menüpontok, és csak a rendelkezésre álló modulok közül válogathatunk. Lehetne még sorolni, de a lényeg, hogy rengeteg mindenről kell majd lemondanunk, ha ezt az utat választjuk.

8. Megszűnik az ingyenesség?

A válaszhoz elég, ha feltesszük magunknak a kérdést: Miből él egy ilyen szolgáltató? Vagy hirdet az oldalunkon (ezt már feljebb kitárgyaltuk), vagy előbb-utóbb valahogyan pénz szed majd ki belőlünk. Az esetek többségében ez úgy szokott kinézni (pl. extra.hu), hogy a további fenntartásért fizetnie kell majd egy havi, vagy egy éves díjat.

9. Ez az oldal sosem lesz az Öné

Nem véletlenül hagytam ezt a végére, szerintem az összes közül ez a legjobb érv, amely a ingyenes honlapok ellen szól. Saját bőrömön is megtapasztaltam már, ha valamibe időt és munkát teszünk bele, akkor a minimum, hogy az adott weblap a mi tulajdonunkba legyen. Egy több éves, tartalommal feltöltött, jól bejáratot, optimalizált weblap a sokszorosát éri egy újonnan elkészített weboldalnak. Nincs annál idegesítőbb, ha egyszer csak megszűnik a szolgáltatás, és a több éves munkánk, ráfordított időnk mind mehet a levesbe.

Bízom benne, hogy Ön még véletlenül sem fogja fölösleges dolgokra pazarolni az idejét!

Tags: Honlapkészítés

Keressen minket

Ha fontos kérdése lenne, akkor bátran hívjon fel minket, vagy írjon üzenetet! Szívesen segítünk Önnek!

Halász Bálint
Mobil: +36 (30) 444 5126 (H-P, 9-16-ig)
E-mail: info@olcsohonlap.com

Domain / Tárhely

Kell egy saját domainnév és egy tárhelyre is szükségem lenne, de nem értek hozzá. Melyik a legmegfelelőbb és mennyibe fog ez nekem kerülni? Ha nem biztos a dolgában, akkor hívjon minket, szívesen segítünk!

Segítség +

Kedvezmény

Szeretné ha még olcsóbb lenne a szolgáltatásunk? Akkor beszélje rá valamelyik ismerősét egy új honlapra, és mi cserébe 20.000 Ft kedvezményt adunk Önnek! A további részletekért kattintson az alábbi linkre!

Ez jól hangzik +