Professzionális weblapok elérhető áron!
Hívjon minket: +36 (30) 444 5126
Nem kell tovább olvasnia! Kérjen árajánlatot most, és mi minden részletről tájékoztatni fogjuk, személyre szabottan! 1 perc az egész!

Nem akarok bírságot fizetni! Mik a kötelező adatotok egy weblapon?

Egy honlap elkészítése során sok apró részletre kell odafigyelünk, sajnos most már a jogszabályokban előírt követelményekre is. Egy apróságnak tűnő dolog, de ennek hiányában akár több százezer forintos bírságot is kiszabhatnak az oldal tulajdonosára.

Egy hobbioldal esetében nincs semmilyen teendőnk, a kötelező adatszolgáltatás csak azokra az oldalakra vonatkozik, ahol a tulajdonos valamilyen üzleti tevékenységet folytat.

Nem akarok bírságot fizetni! Mik a kötelező adatotok egy weblapon?

Nézzük meg melyek azok az adatok, amelyeknek feltétlenül szerepelniük kell a weblapunkon:

4. § A szolgáltató köteles elektronikus úton közvetlenül és folyamatosan, könnyen hozzáférhető módon legalább a következő adatokat közzétenni:
a) a szolgáltató nevét,
b) a szolgáltató székhelyét, telephelyét, ennek hiányában lakcímét,
c) a szolgáltató elérhetőségére vonatkozó adatokat, különösen az igénybe vevőkkel való kapcsolattartásra szolgáló, rendszeresen használt elektronikus levelezési címét,
d) ha a szolgáltató létrejöttét vagy tevékenysége gyakorlásának megkezdését jogszabály nyilvántartásba való bejegyzéshez köti, a szolgáltatót a nyilvántartásba bejegyző bíróság vagy hatóság megnevezését, és a szolgáltató nyilvántartásba vételi számát,
e) ha a szolgáltató tevékenységének gyakorlása jogszabály alapján engedélyköteles, ezt a tényt az engedélyező hatóság megnevezésével és elérhetőségi adataival, valamint az engedély számával együtt,
f) ha a szolgáltató az általános forgalmi adó alanya, a szolgáltató adószámát,
g) a szabályozott szakmák gyakorlásának körében:
ga) annak a szakmai érdek-képviseleti szervnek (kamarának) a megnevezését, amelynek a szolgáltató akár kötelező előírás alapján, akár önkéntesen tagja;
gb) a természetes személy szolgáltató szakképzettségének, illetve szakmai, tudományos fokozatának, valamint annak a tagállamnak a megjelölését, ahol ezt a szakképzettséget, illetve fokozatot megszerezte;
gc) hivatkozást a szabályozott szakma gyakorlásának a szolgáltató letelepedési helye szerinti államban alkalmazandó szakmai szabályaira, és az azokhoz való hozzáférés módjára,
h) a szolgáltató részére a tárhelyet biztosító, a 2. § l) pont lc) alpontjában meghatározott szolgáltató székhelyét, telephelyét, az elérhetőségére vonatkozó adatokat, különösen az igénybe vevőkkel való kapcsolattartásra szolgáló, rendszeresen használt elektronikus levelezési címét, kivéve, ha a szolgáltató részére nyújtott tárhelyszolgáltatás jellegéből adódóan ezek az adatok egyébként is megismerhetőek.

Ami ebből újdonságnak számít(2015-től kötelező) az a tárhely szolgáltatójának feltüntetése. Ha mi készítettük el a weblapját, akkor ezeket az adatokat kell feltennie:

Tárhelyszolgáltató: MediaCenter Hungary Kft. (Székhely: 6000 Kecskemét, Sosztakovics u. 3. II/6, Telefon: 76 / 506-618, E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

Ezeket az információkat semmiképpen sem kell a főoldalon, vagy valamilyen központi helyen megjeleníteni, de az fontos, hogy már a kezdőlapon utalást kell tennünk rá. A legalkalmasabb talán a kapcsolat oldalon, ami minden oldalról elérhető, vagy esetleg a láblécben egy impresszum, vagy üzemeltető menüpontban.

Ellenőrizze weboldalát, és ha kell, pótolja a hiányosságokat!

Forrás: net.jogtar.hu

 

Tags: Honlapkészítés

Keressen minket

Ha fontos kérdése lenne, akkor bátran hívjon fel minket, vagy írjon üzenetet! Szívesen segítünk Önnek!

Halász Bálint
Mobil: +36 (30) 444 5126 (H-P, 9-16-ig)
E-mail: info@olcsohonlap.com

Domain / Tárhely

Kell egy saját domainnév és egy tárhelyre is szükségem lenne, de nem értek hozzá. Melyik a legmegfelelőbb és mennyibe fog ez nekem kerülni? Ha nem biztos a dolgában, akkor hívjon minket, szívesen segítünk!

Segítség +

Kedvezmény

Szeretné ha még olcsóbb lenne a szolgáltatásunk? Akkor beszélje rá valamelyik ismerősét egy új honlapra, és mi cserébe 20.000 Ft kedvezményt adunk Önnek! A további részletekért kattintson az alábbi linkre!

Ez jól hangzik +