Professzionális weblapok elérhető áron!
Hívjon minket: +36 (30) 444 5126
Nem kell tovább olvasnia! Kérjen árajánlatot most, és mi minden részletről tájékoztatni fogjuk, személyre szabottan! 1 perc az egész!

A Google és az egyedi tartalom

Sokszor előfordult már, hogy a weblap elkészítése közben az Ügyfelem egy mástól átvett tartalmat(képeket, szöveget) szeretett volna megjeleníteni a saját weboldalán. Erre a legtöbbször azt a magyarázatot kapom, hogy neki nincs ideje szövegeket írogatni, illetve egy másik honlapon már talált egy nagyon jó leírást ezzel kapcsolatban.

Ilyenkor általában két dolgot tehetek. Az első lehetőség, hogy hagyom az egészet, és mivel úgysem akar keresőoptimalizálni, ezért én sem küzdök azért, hogy ő később látogatókat kapjon a különböző keresőkből. A másik lehetőség, hogy belekezdek a már unalomig ismételt mondókámba, miszerint a Google szemében az egyik legfontosabb tényező az értékes, egyedi, máshol eddig még nem publikált tartalom. Az az igazság, hogy jót akarok az Ügyfeleimnek, és nekem is az az érdekem, hogy látogatott legyen az weblapjuk. Én sem szeretek olyan oldalakat csinálni, amiről már előre tudom, hogy a kutyát sem fogja érdekelni, és idővel úgyis webszemét lesz majd belőle. Ezen elgondolkozva végül mindig úgy döntök, hogy inkább megpróbálom meggyőzni a megrendelőimet az egyedi tartalom fontosságáról.

A Google és az egyedi tartalom

Egyedi tartalom nélkül el se kezdjük

Ha valaki egy weblap elkészítésére szánja el magát, vagy már rendelkezik egy saját oldallal, akkor a legfontosabb, hogy önálló gondolatokat, egyedi szövegeket vigyen fel a honlapjára. Ez minden másnál fontosabb, hiszen egy jól megírt, gyakran frissített weblap szinte fél siker, és ennek köszönhető hosszútávon rengeteg látogató, potenciális Ügyfél érkezik majd hozzánk.

Napjainkban iszonyatosan nagy a verseny a legegyszerűbb kulcsszavak esetében is. Ha szeretnénk kiemelkedni a tömegből, akkor egyszerűen nem engedhetjük meg, hogy ne legyünk egyediek. Tehát mindenkinek azt tudom javasolni, hogy a más oldalakról átvett tartalom helyett inkább szánjunk időt az egyedi tartalom megírására, vagy ha túl elfoglaltak vagyunk, akkor kérjünk meg valakit, hogy írjon egyedi tartalmat weboldalunkra, hiszen ez a befektetés biztosan meg fog térülni. A forgalomnövekedés mellet ennek egy másik előnyét is élvezhetjük, biztosan nem kell majd semmilyen jogi vitától tartanunk, és tartalomlopással kapcsolatban biztosan nem fognak minket zaklatni.

A Google mindennél jobban törekszik arra, hogy a számunkra leginkább használható találatok tárja elénk a keresések során. Éppen ezért már nem elég csak egyedi tartalmat prezentálnunk, az is fontos, hogy az oldalon lévő szövegek helyesírásával se legyen gond, és hasznos legyen az odalátogatók számára. Ha a Google nem is mindig, de látogató azonnal észre fogja venni, hogy az a tartalom bizony nem a látogatóknak, hanem inkább a keresőknek készült, és nagyon hamar elnavigál a weblapról. Ezt a "ellenszavazatot" persze a Google is el fogja könyvelni és előbb-utóbb garantálható lesz a visszasorolás. Ha a látogató számára érdekes tartalommal tudunk szolgálni, akkor van rá esély, hogy legközelebb is minket fog választani, és ez persze a Google szemében is tovább javítja majd a megítélésünket.

Ha nincs miről írni

Általános probléma, hogy nincs miről írni. Gyakran hallom, hogy az én munkámban semmi új nem történik, és az én látogatóimat csak az elérhetőségeim, vagy maximum egy árlista érdekli. A panaszkodó Ügyfeleimet ilyenkor azzal szoktam nyugtatni, hogy minden szolgáltatásnak, vagy terméknek van olyan része, ami érdekes lehet a látogatók számára. Egy a lényeg, hogy próbáljunk meg a látogató fejével gondolkodni, mi az ami miatt a honlapunkra érkezett, mi az az információ, amivel segítségére lehetünk. Ha erre sikerül rájönnünk, akkor biztosan jó úton fogunk továbbhaladni.

A Google, a Bing, a Yahoo is folyamatosan pásztázza oldalainkat. Bizonyos időnként vissza-visszatér, és keresi az újdonságokat. Ha viszont nem találja, és mindig ugyanaz a tartalom fogadja, akkor egy idő után "lemond" rólunk, és gondolom most már Ön is sejti, hogy ez mivel fog járni.

Tags: Google, Keresőoptimalizálás, Honlapkészítés

Keressen minket

Ha fontos kérdése lenne, akkor bátran hívjon fel minket, vagy írjon üzenetet! Szívesen segítünk Önnek!

Halász Bálint
Mobil: +36 (30) 444 5126 (H-P, 9-16-ig)
E-mail: info@olcsohonlap.com

Domain / Tárhely

Kell egy saját domainnév és egy tárhelyre is szükségem lenne, de nem értek hozzá. Melyik a legmegfelelőbb és mennyibe fog ez nekem kerülni? Ha nem biztos a dolgában, akkor hívjon minket, szívesen segítünk!

Segítség +

Kedvezmény

Szeretné ha még olcsóbb lenne a szolgáltatásunk? Akkor beszélje rá valamelyik ismerősét egy új honlapra, és mi cserébe 20.000 Ft kedvezményt adunk Önnek! A további részletekért kattintson az alábbi linkre!

Ez jól hangzik +